Η Samsung βρίσκεται σε πορεία να παράγει επεξεργαστές 2nm το 2025 και 1.4nm το 2027

29/06/2023

Η Samsung Foundry, ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής επεξεργαστών στον κόσμο, ανακοίνωσε τα σχέδιά της να παράγει επεξεργαστές ημιαγωγών με μέγεθος 2nm μέχρι το 2025 και 1.4nm μέχρι το 2027. Αυτές οι λεπτομέρειες δόθηκαν κατά τη διάρκεια του έβδομου Samsung Foundry Forum 2023, όπου η εταιρεία παρουσίασε τον χάρτη πορείας της τεχνολογίας παραγωγής.

 

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η νοτιοκορεατική εταιρεία παρείχε περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την τεχνολογία κατασκευής των επεξεργαστών 2nm. Η Samsung Foundry αναφέρει ότι οι επεξεργαστές 2nm θα είναι 25% πιο ενεργειακά αποδοτικοί σε σύγκριση με τους επεξεργαστές 3nm. Αναμένεται ότι η τεχνολογία SF2 (Samsung Foundry 2nm) θα είναι διαθέσιμη στους πελάτες το 2025. Αυτή η νέα τεχνολογία κατασκευής προσφέρει αύξηση 25% στην ενεργειακή αποδοτικότητα, διατηρώντας τις ίδιες ταχύτητες ρολογιού και πολυπλοκότητα με τους προηγούμενης γενιάς επεξεργαστές 3nm που ξεκίνησε να παράγει η Samsung φέτος. Επιπλέον, παρουσιάζει βελτίωση 12% στην απόδοση και μείωση 5% στο εμβαδόν του διαφανούς υποστρώματος σε σχέση με τους προηγούμενους επεξεργαστές 3nm που η Samsung άρχισε να παράγει νωρίτερα φέτος.

 

Για να ενισχύσει την ελκυστικότητα των επεξεργαστών 2nm, η Samsung Foundry προτίθεται να διαθέσει τεχνολογίες ενσωμάτωσης αυτής της τεχνολογίας σε διάφορα σχέδια επεξεργαστών, συμπεριλαμβανομένων των LPDDR5X, HBM3, PCIe Gen 6 και 112G SerDes.